Stopp i kvartsfinalen

svenska cupen 2023

Olofströms lag sittande fr.v. Fredrik Tagesson, Allan Schwab, Simon Junker.

stående fr.v. Tom Karlsson Forsberg, Johan Rydberg, Jonathan Rydberg.

Det började bra i kvalet i Svenska Cupen i Eskilstuna. Olofström vann grupp D före Tyresö 1. Malmö och Örebro 2 också vidare från gruppen. Kvalet spelades över tre serier man spelar med fem spelare och stryker högsta serien varje varv.

Olofströms lagvarv 92-86-86 = 264. Ind. var Johan bäst med 20.3 vilket var 4:e resultat på raka listan. Jonathan, Fredrik och Simon inom ett slag.

Resultat kvalet

Söndagen startade med 8-dels finalerna nu är det 4-manna som gäller. Olofström ställdes mot MGK 49 Nyköping och  det blev en klar seger med 14 slag och Johan gick 18.

I kvartsfinalen ställdes vi mot Hjelmsjö som är försvarande mästare. Det blev en jämn match där laget turades om att leda med ett par slag. Det hela kom att avgöras på de två sista banorna där Olofström tappade tre slag och förlust 88-91. Johan följde upp sitt 18 varv med 19. Bra kämpat Olofström.

Hjelmsjö gick sedan hela vägen och slog Tyresö 1 i finalen 83-93. Skoghall 1 vann brons matchen mot Eskilstuna 2 med 84-93.