2000 - 2009

2000 Peter Palmqvist tilldelas Svenska BGF:s utmärkelse “Stor Grabb för förtjänst”.
Olofström tog ett guld vid DM inomhus i Älmhult genom Per-Olof Olsson i oldboys. Det blev två bronsmedaljer genom ungdomarna Gustav Björnberg (PA) och Jimmy Karlsson (PC).
Klubben öppnade de nya banorna (NIFO) för spel i slutet av april.
Gustav Björnberg vinner PA vid EB DM i Sölvesborg och Nils-Erik Ekberg blir trea i veteraner. Klubben slutade på en 6:e plats i div. 2.
Vid DM blev Per-Olof Olsson tvåa i OB och Gustav Björnberg tvåa i PA.

2001 Klubben slutade på en 4:e plats i div. 2 serien.
Vid EB DM i Kungshall blev det dubbelt Olofström i veteranklassen Nils-Erik Ekberg vann före Håkan Ohlsson och Gustav Björnberg tog silver i juniorklassen. Vid DM på filt i Strömsberg blev Per-Olof Olsson tvåa i OB och Håkan Ohlsson trea i HV.

SM 2002 Borås

2002 Gustav Björnberg vinner JSM 2002 på filt i Borås efter strålande spel, före Peter Eisenschmidt Tuve, och Jimmy Karlsson Nyköping. Han hade 208 slag (29,7 i snitt) vilket var tävlingens näst bästa resultat av alla.
Vid EB DM i Ystad blir det silver för Olofström i veteranklassen genom Nils-Erik Ekberg och i oldboys tar Gert Svensson en bronsmedalj.
Det blir 3 silver för klubben vid DM i Olofström, Nils-Erik Ekberg (HV), Jimmy Karlsson (PA) och Sara Karlsson (FC). Serielaget slutade på en 6:e plats i div. 2.

2003 Gert Svensson tilldelas Svenska BGF:s utmärkelse “Stor Grabb för förtjänst”. Olofström kom på en fin 3:e plats i seriespelet. Det var
tuffa förutsättningar då fyra lag skulle flyttas ner. Klubben har under året släppt fram en ny ungdom i varje omgång av seriespelet. Christoffer Tagesson, Fredrik Tagesson och Jesper Karlsson har alla skött sig utmärkt.
Stora framgångar för klubben vid DM i Åstorp. Tre klass vinster genom Gustav Björnberg (HJ), Pia Karlsson (D) och Sara Karlsson (FC).

2004 Vid USM i Asarum vann Sara Karlsson Flickor C både på filt och EB. Peter Fransson kom 4:a resp 5:a på de båda underlagen i PC.
Serielaget slutade även i år på en 3:e plats, Ringen vann serien.
DM på EB spelades i Sölvesborg och medaljer blev det till Peter Fransson (PC), Jarl Dahlqvist och Nils-Erik Ekberg (VH). DM på filt spelades i Växjö och guld blev det till Jarl Dahlqvist (HV) och Sara Karlsson (FC) samt silver till Peter Fransson (PC).

USM 2004
SM 2004 HJ Sjöviken

Gustav Björnberg vinner JSM i Hässleholm före Marcus Johansson Södertälje och Martin Sjöberg Ringen. Christoffer Tagesson slutar nia.
Vid EB SM i Uddevalla kom Gustav på en fin 7:e plats. Hans spel gjorde att blev uttagen till JVM i Schweiz. JVM guld till Gustav Björnberg i lag samt en fin 7:e plats ind. i sin debut i landslaget.

Den 3/10 2004 spelades premiärtävlingen på EB banorna i Bowlinghallen. Första tävlingen samlade 23 spelare och Gustav Björnberg Olofström vann på 150 slag över 6 serier.

2005 Det blev 3 medaljer vid USM i Motala. Sara Karlsson tog 2 silver i FB och Peter Fransson brons på EB:n i PC.
Serielaget slutade på nytt på en 3:e plats, Åstorp vann serien. Reservlaget slutade på 4:e plats i Sydsvenskans serie.
DM på EB spelades på Kungshalls banor i Nybro. Det blev 3 medaljer för Olofström vid EB DM i Kungshall. Peter Fransson vann PC på bra resultat och Nils-Erik Ekberg var tvåa i veteraner och Angelica Fransson trea i FC.
DM på filt spelades i Hässleholm. Det blev 3 medaljer för Olofström vid DM på filt i Hässleholm. Peter Fransson vann PC, Sara Karlsson tvåa i FB och Fredrik Tagesson trea i herrjuniorer. På prisplats kom också Gustav Björnberg som var fyra i seniorer.

2006 Serielaget kom på en 4:e plats i årets serie, Staffanstorp vann. Reservlaget slutade på 4:e plats i Sydsvenskans serie.
Det blev 2 ind. medaljer vid USM i Askim. Sara Karlsson vann guld i FB på EB. Tvåa var Lovisa Hellman Södertälje och trea Angelica Nilsson Staffanstorp.
Angelica Fransson tog brons i FC på betong (klubbens första medalj på detta underlag).
Årets EB DM spelades redan i mitten av maj i Malmö. Det blev tre medaljer för klubben. Peter Fransson som vann PB och lillasyster Angelica blev tvåa i FC samt Nils-Erik Ekberg som blev trea i veteraner.
Filt DM spelades i Asarum i augusti och här tog klubben hela 8 medaljer. Pia Karlsson tog guld i OG före klubbkamraten Gudrun Håkansson. Ola Håkansson tog silver i senior klassen och silver även till Cecilia Fransson i dam seniorer.
På ungdomssidan blev det silver för Sara Karlsson i FB. Peter Fransson tog brons i PB och brons även till Angelica Fransson i FC.

2007 Serielaget var i år överflyttade till serien med lag från västra Sverige och Småland och bara bortamatcher. Det lyckades inte för Olofström att hänga kvar utan det blir till att börja om i div. 3 nästa säsong.

Bilden ljuger inte Peter och Sara var bäst i Staffanstorp

Det blev 2 guld vid USM i Staffanstorp. Peter Fransson vann guldet i PB överlägset och hade bästa resultat av samtliga spelare. Sara Karlsson tog sitt 4:e guld i USM och denna gången i FA.

Asarums nationella EB tävling där DM ingick. Det blev ett riktigt medaljregn för Olofström i DM prislistan med 8 guldmedaljer. Följande tog guld: Sara Karlsson (FA), Angelica Fransson (FC), Peter Fransson (PB), Fredrik Tagesson (HJ), Sandra Mattisson (DJ), Pia Karlsson (OG), Nils-Erik Ekberg (VH) och Ola Håkansson (HS). Silvermedalj till Cecilia Fransson (DS), Ing-Mari Mattisson (OG) och brons till Toni Nilsson (HJ) och Patric Fransson (HS).
DM på filt spelades i Västervik. Det blev 6 medaljer för klubben varav 4 var guld. Vinnare blev Peter Fransson (PB), Ing-Mari Mattisson (OG), Sandra Mattisson (DJ) och Cecilia Fransson (DS). Bronsmedaljer till Angelica Fransson (FC) och Nils-Erik Ekberg (VH).

2008 Ett bra år för klubben med två guld vid USM i Skönsberg genom Angelica Fransson och Peter Fransson, vilket gjorde klubben till bästa klubb för 3:e gången.
Vid kombi-SM i Jönköping blev det tre finalplatser genom Sara Karlsson, Peter Fransson och Ing-Mari Mattisson. Sara var nära medalj förlust i “sudden” om bronsmedaljen i damjuniorer.
Vid DM på EB i Jönköping var det ungdomarna som tog medaljerna. Sara Karlsson vann FA på 136 slag över 5 serier och Peter Fransson vann PA på 141 slag. Det blev silvermedalj för Angelica Fransson efter förlust i “sudden” mot Carolina Larsson Stjärnan. Toni Nilsson tog brons i herrjuniorer där segern gick till Filip Johansson Sölvesborg. Ing-Mari Mattisson var nära medalj men förlorade “sudden” om bronset i oldgirls.
Det blev 4 guld för Olofström vid DM på filten i Åhus genom Toni Nilsson (HJ), Peter Fransson (PA), Sara Karlsson (FA) och Pia Karlsson (OG). Det blev ytterligare 3 ind. medaljer, silver för Angelica Fransson (FC) och brons för Marcus Carlsson (PB) och Cecilia Fransson (DS). I 3-mannalag tog Olofström silver i den öppna klassen genom Peter Fransson, Toni Nilsson och Fredrik Tagesson.
Olofström vann div. 3 serien och tog sig omgående tillbaka till tvåan. Man började serien med en oavgjord och en förlust men radade sedan upp 12 raka segrar och förlorade inte förrän serien var avgjord.

2009 Klubben stod för tredje gången som arrangör av en SM tävling. Det var Svenska Cupen som arrangerades på EB banorna i Bowlinghallen.
Det var hela 24 lag (4-manna + ev. reserv) c:a 120 spelare fyllde hallen under några dagar.
Olofström överraskade och kom tvåa i sin grupp och vann också 1/8-dels finalen mot Askim men i kvarten tog det slut mot Tantogården 2. Det blev Tantogården 1 som vann tävlingen, som Olofström slog i gruppspelet.

Svenska Cupen 2009  Gruppspel  Cupspel  (PDF)  Bilder

I februari stod klubben som arrangör av en ny förbunds tävling på EB banorna. Denna gången var det 5-manna juniorer för distriktslag. Det blev Sydsvenskan 1 som vann tävlingen och i laget ingick Peter Fransson som var total bäst samt Toni Nilsson från hemmaklubben.

Resultat   Bilder

Vid årets kombi SM på filt och EB i Kungälv var det många från klubben som ställde upp. Det blev silver för Sara Karlsson i juniorklassen. Sara blev uttagen att representera Sverige vid JEM i Tyskland. Det blev en bronsmedalj i lag efter mycket dramatik, bara ett slag före Tjeckien. Ind. var Sara på 13:e plats efter lagtävlingen de 16 bästa till final. Sara mötte tyskan Anna Nitschke och efter “sudden” fick Sara ge sig på andra hålet.

Junior-EM fick en tråkig avslutning då regnet gjorde att arrangörerna fick bryta spelet om de individuella medaljerna.
Vid USM i Uppsala vann Peter Fransson PA både på filt och EB. På EB:n först efter ”sudden” mot Per Norrman Kulladal.
Mixed SM spelades inomhus i Vinslöv och två mixade par från Olofström och Sjöviken deltog med stor framgång. I oldtimers blev Pia Karlsson tillsammans med Kenneth Granholm Sjöviken silvermedaljörer, segern gick till Annika Johansson/Jan-Åke Persson Sjöviken. I den öppna klassen blev Sara Karlsson tillsammans med Jim Oscarsson Sjöviken bronsmedaljörer, segern gick till Natalie Andersson/Martin Sjöberg Jönköping.
Det tredje arrangemang som klubben stod som värd för var DM på filt den 15-16 augusti. Det blev en framgångsrik helg för klubben som tog nio ind. medaljer samt vann båda lagtävlingarna. Klassvinnare blev Nils-Erik Ekberg (VH), Pia Karlsson (OG), Sara Karlsson (DJ), Albert Lindh (PC) och Peter Fransson (PA). Övriga medaljer silver till Fredrik Tagesson (HS) samt brons till Per-Olof Olsson (OB), Toni Nilsson (HJ) och Angelica Fransson (FB).
Inomhus serien på EB samlade denna säsong hela 21 lag vilket är rekord. Olofström 1 vann B-finalen före Asarum 1 båda med 7 poäng men Olofström hade bättre slag antal.