OTSM 2019
Olofström

Årets höjdpunkt är att klubben står som arrangör för det största deltagare antalet på flera år i Oldtimers SM. Antalet anmälda till årets SM var 150 och 146 kom till start. Det var 20 st. 3-m lag och 15 st. 5-m lag.
Tävlingsledningen tillsammans med Svenska BGF:s förbundsrepr. Leif Nilsson och Lasse Wikström valde att köra den ind. tävlingen i två startgrupper då det blir långa dagar när 300 serier skall spelas.

Invigningen hölls på tisdagen där klubbens ordf. Lasse Rydberg hälsade välkommen och lämnade ordet till Fritidschefen i Olofströms Kommun Lorri Mortensen Mates som öppnade SM. Därefter tog Svenska BGF:s ordförande
Leif Nilsson över ordet och höll ett positivt tal om antalet starter vid SM ökar både ind. som i lagtävlingarna.

Tävlingsdagarna var förskonade från några större avbrott med ett undantag, då 5.manna fick avbrytas när halva första serien var spelad. Man återupptog spelet på söndagen i sommarväder och tävlingen kunde färdigspelas med de tänkta 3 serierna.
Lagtävlingen 3-maanna på Oldtimers SM ingick i den ind. tävlingens 6 första serier. Det var hela 20 lag till start i årets SM.
Olofström tog ledning redan på första serien, en ledning som hela tiden växte. Olofström slutade på 628 slag (34,9) och var 72 slag före Malmö som slutade på 700 och var ett slag före MGK 49 Nyköping

Peter Eriksson tog ledningen i oldboys klassen på första varvet och det stannade på hela 23 slag. Peters resultat var fina 254 (31,8) och tvåa kom Tommy Bertelson VK-78 på 277 slag. Om bronsmedaljen fick det tillgripas ”sudden” mellan tre spelare alla med 281 slag. Magnus Jeppsson
Malmö tog hand om bronsmedaljen efter en spik på bana 3 doseringen. Fredrik Wallin var länge med i matchen om medaljerna men en lite tyngre finaldag gjorde att man får nöja sig med en 7:e plats. Lars Rydberg Olofström missade kvalet efter sex serier och slutade på 46:e plats

Här var den stor frågan många ställde skall Lennart Jansson Örebro BGK vinna herr veteraner för 6:e gången på raken. Han var med i tätstriden från början men efter 6 serier var Roger Njord Gullbergsbro i ledningen. Lennart kom tillbaka på finalvarven och vann på 291 slag. Roger slutade tvåa på 297 slag och trea hemmaspelaren Michael ”Mippe” Karlsson på 301 slag. Raimo Hagelberg tog sig till final och slutade på 23 plats.

Pia Karlsson Asarum var i ledning i dam veteraner från start till mål efter stabilt spel och vann på 320 slag. Den enda som kunde hota var Bernice Thors Gullbergsbro som slutade 4 slag efter. Trea var Pirkko Maanikka Eskilstuna
på 354 slag.

Annelie Lundell Malmö tog en klar seger i oldgirls på 310 slag. Det var jämnare bakom där Marie-Louise Tunmats Örebro tog silver platsen på 336 slag men endast ett slag före Marie-Louise Persson Uppsala. Inger Eriksson Asa-rum spurtade starkt finaldagen och slutade fyra på 339 slag.
Årets oldtimers SM avslutades med lagtävlingen 5-manna. Tävlingen startade efter den ind. tävlingen och prisutdelningen på lördagen. Man hann släppa ut drygt hälften av de startande innan man fick avbryta för dagen och återuppta
spelet på söndagen. Det var lite morgondimma på morgonen men sedan blev det en varm och solig dag.
Det var Malmö som började bäst och ledde efter de två första varven med två slag före Gullbergsbro 370 mot 372. Det blev Gullbergsbro som avslutade starkast med 184 mot Malmös 201. Gullbergsbro slutar på 556 och vinner med 15 slag före Malmö på 571. Det blir en hård kamp om bronsmedaljen som till slut går till Södertälje på 591 slag och fyra MGK 49 Nyköping på 594. Olofström slutar på sjunde plats med 622 slag. Luften gick ur laget när Fredrik Wallin endast kunde spela första varvet p.g.a. arbetet.

Prisutdelningen avslutades med att Gert Svensson tackade spelare och ledare. Förbundsrepresentanten Leif Nilsson och domaren Mikael Nilsson fick blommor och en bok. Klubben tackade också de medlemmar som ställt upp hjälpt till för att genomföra Oldtimers SM.
Leif Nilsson tackade klubben för ett väl genomfört SM och överlämnade en minnessak till klubben och förklarade därefter Oldtimers SM 2019 avslutat.

 

Resultat

 

5-m Oldtimers