2010 - 2019

2010 Peter Fransson blev klubbens femte spelare att representera Sverige. Han fick tillsammans med Sara Karlsson åka till JVM i ryska Sochi. Sara slutade på en 9:e plats. Sara snittade grönt på båda underlagen 29,8 betongen och 24,5 på EB: n. I lagtävlingen blev det en femte plats för tjejerna. Peter hade lite problem med en bana på betongen första dagen men bra spel på EB: n. Peter snittade 30,8 på betongen och 22,5 på EB: n. I lagtävlingen gick det bättre för killarna som tog hem en bronsmedalj.

 

 

 

SM 2011 Tantogården

Årets SM spelas på Tantogårdens banor i Stockholm, första gången som det är kombi med underlagen betong och EB vid SM. Tävlingen blev en stor framgång för Sara Karlsson som ledde tävlingen från varv två till slut. Sara vann med två slag före förra årets vinnare Frida Elmdahl Växjö och ytterligare ett slag till Lina Liljegren Sjöviken. Sara hade 31,0 i snitt på betongen och 25,5 på den knepiga EB: n.
Peter Fransson spelade jämnt i herrjuniorer men fick inte till några gröna förrän på den tredje dagen och missade kvalet till finaldagen med två slag. Peter slutade på 12:e plats. Toni Nilsson slutade på en 39:e plats i senior klassen.


Sara Karlsson tog sitt andra SM guld för året när hon tillsammans med Daniel Källström Sjöviken vann mixed SM på 236 slag hela 13 slag före Jenny Erlandsson/Martin Lundell. I oldtimers kom Pia Karlsson tillsammans med Kenneth Granholm Sjöviken på en 10:e plats. 

 

Fröslunda i Eskilstuna stod som arrangör av USM och från klubben ställde Tom Karlsson Forsberg och Marcus Carlsson upp, båda i pojkar A. Tom slutade på en 7:e plats med 219 slag (36,5). Marcus slutade på en 11:e plats med 246 slag (41,0).

Serieseger för Olofström i div. 2 och tillbaka i div. 1 efter 15 år och med många unga spelare i laget. 

 

Årets DM på filt spelades Växjös banor. Det var endast 63 startande i årets DM, 30 mindre än förra säsongen. Det blev tre medaljer för klubben. Tom Karlsson Forsberg slutade tvåa i PA, Pia Karlsson trea i OG. Den tredje medaljen kom i oldtimers 3-mannalag, där Olofström kom trea i laget Nils-Erik Ekberg, Pia Karlsson och Gert Svensson.

 
Det var åtta spelare från klubben som ställde upp vid årets EB DM som spelades på Malmö banor. Det blev tre klass vinster för klubben genom Sara Karlsson (DJ), Pia Karlsson (OG) och Tom Karlsson-Forsberg (PA). Det blev två bronsmedaljer genom Peter Fransson i (HJ) och Nils-Erik Ekberg (VH).

 
Årets seriespel på EB banorna i Bowlinghallen samlade även i år 21 lag. För första gången lyckades det för Olofström att vinna A-finalen.

 

2011 Sara Karlsson och Daniel Källström representerade Sverige vid VM i Stockholm på Tantogårdens banor (EB – Betong) 24-27 augusti. Daniel ingick i Sveriges lag som tog VM-guld. Damerna slutade på en fjärde plats i lagtävlingen. Ind. kom Sara på en 14:e plats i sin debut i seniorlandslaget medan Daniel slutade på 41:a plats. 

I cupspelet mötte Sara bronsmedaljören från slagtävlingen Karin Heschl Österrike och föll med 8-2.

 

Årets JEM spelades i Naturns i Italien och liksom förra säsongen ingick Sara Karlsson och Peter Fransson i Sveriges lag. Det blev silver för både Sara och Peter i lagtävlingen. Sara kom på en fin 6:e plats ind. i slagtävlingen medan Peter kom på 27:e plats. I cuptävlingen vann Sara över Lucie Pavelkova Tjeckien med 4-3 men föll knappt i kvartsfinalen mot Annika Dellman Tyskland med 4-3. Peter ställdes emot Nikolai Bhend Schweiz och föll med 5-3.


Nations cuper, dessa tävlingar är en förberedelse för mästerskapen senare under året. Daniel Källström fick göra sin debut i blågult på Tantogårdens VM banor. Daniel kan se tillbaka på en mycket bra debut i blågult med en 10:e plats totalt och fjärde svensk. Det blev två svenska lag i finalen där Sverige 1 vann en klar seger.
Peter Fransson var med i Sveriges lag i Naturns i Italien. Sverige tog sig till final men föll i denna mot Tyskland med 5 slag.

Årets SM spelades på Växjös fina anläggning med underlagen filt och EB. Det var hela 12 spelare från klubben som kom till start. Det blev klubbens bästa SM i historien med tre medaljer genom Sara Karlsson guld i damjuniorer, Daniel Källström silver i seniorer och Pia Karlsson brons i oldtimers damer.

Sara tog över ledningen efter sex serier och sedan var det utklassning då hon vann med 37 slag före Lina Liljegren Sjöviken och hon hade åtta slag bättre resultat än segraren i herrjuniorer. 

Daniel började bäst men på den tredje serien gick världsettan Filiph Svensson Skoghall upp i ledningen, vilket han sedan inte släppte. Daniel tog hem sin första ind. medalj på SM med en klar andra plats före Björn Berntsson Växjö. 

Pia Karlsson ställde upp i sitt första SM och det blev medalj direkt. Tom Karlsson-Forsberg blev fyra i herrjuniorer.

 

Årets oldtimers SM spelas i Sollefteå med drygt hundra deltagare, två spelare deltog från klubben. Ing-Mari Mattisson lyckades bäst och slutade på en fin fjärde plats i oldgirls.

Årets Mixed-SM spelas på EB i Vänersborg på Hårdtons banor den 8-9/10. I den öppna klassen blev det silver till klubben genom Sara Karlsson och Daniel Källström. I oldtimers kom Pia Karlsson tillsammans med Per Celander Kalmar på en fin 4:e plats.

 

Olofström var åter med i Svenska Cupen som i år spelades i MunktellArenan i Eskilstuna. De fem som spelade var Sara Karlsson, Daniel Källström, Fredrik Tagesson, Toni Nilsson och Michael Karlsson. Olofström tog sig vidare från gruppspelet som fyra i gruppen med två segrar. I cupspelet ställdes Olofström mot titel försvarande Sjöviken i åttondelen. Det blev en jämn match som Sjöviken till slut kunde vinna med tre slag 87-90. 

Det blev Södertälje som till slut stod som segrare efter vinst i finalen mot Tantogården.

 

10-manna har lagts ner till förmån för Svenska Cupen på filt som spelas med 4-mannalag och matchspel. Den första upplagan spelades på Tyresös banor. Olofström kom till start med följande lag Daniel Källström, Fredrik Tagesson, Toni Nilsson, Tom Karlsson-Forsberg och Michael Karlsson. Olofström hamnade i en grupp med elitserielagen Tantogården och Skoghall. Det blev förlust i båda matcherna men laget vidare till B-cupen. Här ställdes man mot Sjöviken som gjorde en bra match och vann med 3-1, Toni Nilsson tog Olofströms seger. Sjöviken vann B-cupen medan A-cupen vanns av favoriten Uppsala.

 

Olofström var tillbaka i div. 1 efter 15 år i lägre serier. Det blev en smakstart på serien när man tog 13 poäng i den första omgången på Linjens banor i Landskrona.
Den andra omgången på betong i Askim och första gången klubben spelar seriespel på detta underlag. Tävlingen stördes av en del regn. Trots att man hade tredje bästa slag denna omgång så blev det bara 4 poäng. Den tredje omgången spelades i Jönköping på EB. Det fanns förhoppningar att man skulle vara bland de tre bästa i sluttabellen men det blev endast 4 poäng i denna omgång och laget slutar på en 5:e plats. Kungälv var obesegrade denna helg och tog hem serien och är tillbaka i elitserien.

 

Det blev en otroligt spännande avslutning på A-finalen i EB-serien, där Sölvesborg via bra spel och marginalerna på sin sida kunde vinna. Alf Johansson gick 18 i den avgörande matchen och Sölvesborg hade två slag bättre än Nässjö som spelade oavgjort i sista matchen. Olofström var trea på seriens bästa slag antal men en poäng mindre.

 

2012 Sara Karlsson har spelat NM i Liepaja Lettland inomhus i Olympic Centre på EB. Sverige hade en stor trupp på plats och dominerade i prislistorna. I damjuniorer blev en kamp mellan Sara Karlsson och Lina Liljegren om segern, där Lina denna gång var den starkare.

Klubben stod på nytt som arrangör av Svenska Cupen på EB som spelades i Bowlinghallen under Trettonhelgen med 21 lag till start. Tävlingen började bra för Olofström som vann sin grupp utan poängförlust och hade näst bästa slagantal i gruppspelet. I cupspelet tog det tyvärr slut redan i första matchen mot Tyresö när man inte kom upp i samma spel. Sjöviken vann tävlingen efter seger över Tantogården i finalen.

Svenska Cupen 2012  Gruppspel  Cup  Bilder

 

JVM spelades i Bad Münder i Tyskland och underlaget var filt och EB. Klubben var representerad av Sara Karlsson och Tom Karlsson-Forsberg. Sara gjorde sitt sista juniormästerskap och tog sin bästa ind. placering genom att bli trea efter en fantastisk spurt och var bara ett slag från seger. Saras facit brons ind. och silver i lag. Tom gjorde sitt första mästerskap och skall vara nöjd med debuten och en silvermedalj i lagtävlingen.

EM Guld till Sara Karlsson i Portugal.

 

Div. 1 säsongen inleddes på Tuves filtbanor och det blev en tung start för klubben och endast 4 poäng. Den andra omgången på Skoghalls betong, blev en strålande omgång för klubben med 12 poäng. Serien avslutas på Gullbergsbros EB banor. Olofström vinner fyra matcher och slutar på en fjärde plats i serien en placering bättre än förra säsongen.

 

Olofström 2 vann för andra gången EB seriens A-final efter en spännande upplösning där tre lag hade chansen att vinna inför sista omgången. Olofström 2 vann före Perstorp 1 båda på 8 poäng men Olofström hade bättre slagantal (lagsnitt 22,4). Olofström 1 slutade sexa i A-finalen men bidrog genom att man slog Perstorp med ett slag i sin match.

 

Olofström skördade på nytt stora framgångar vid SM, som spelades i Kalmar. Liksom förra året blev det en medalj av varje valör. Sara Karlsson upprepade sitt guld i juniorklassen och vann för tredje året i rad. Pia Karlsson upprepade sitt brons i oldtimers damer. Den stora skrällen var Fredrik Tagesson i herrar som tog hem silvermedaljen efter strålande spel.

Resultat SM

SM medaljörer Kalmar 2012
Fredrik Tagesson, Sara Karlsson, Pia Karlsson

Klubben gjorde en stor förlust vid ett av inbrotten då i stort sett hela klubbens prissamling blev tjuvarnas byte. Där fanns även minnessaker från klubbens 50-års jubileum, en del av klubbens historia försvann. Klubben har efter alla inbrott satt in larm i klubbstugan och har varit förskonande sedan dess.

 

2013 Sara Karlsson utsågs till årets kvinnliga idrottare i Blekinge 2012.
Motivering: Sara gjorde det omöjliga möjligt genom att vinna Europamästerskapen för seniorer under 2012 trots sin ringa ålder. En prestation i världsklass!


Svenska cupen spelades i den nya hallen i Asarum under Trettonhelgen. Det var 25 lag till start i årets upplaga. Olofström kom tvåa i sin grupp i kvalspelet och förlorade endast mot Skoghall.
Finalspelet blev dramatiskt för Olofströms del. I 8-delen mötte man elitserielaget Kungälv och matchen slutade oavgjord 93-93. Dags för ”sudden” som Olofström avgjorde till sin fördel på bana 2 snäckan. I kvartsfinal väntade Tantogården 2 och Olofström kom ikapp på sista banan och oavgjort igen 90-90. Denna gång lyckades man inte att vinna ”sudden” en tvåa på bana 1 tetran blev öde stiger.
Tantogården 2 gick sedan hela vägen till final där Skoghall blev för svåra. Olofströms lag Marcus Carlsson, Tom Karlsson-Forsberg, Toni Nilsson, Fredrik Tagesson och Michael Karlsson.

 

Årets JEM spelas i Portel i Portugal på filt och EB. Tom Karlsson-Forsberg och Marcus Carlsson ( landslagsdebut) deltog från klubben. Det blir silver för Sverige i lagtävlingen efter Tyskland. I slag tävlingen slutade Marcus på 18:e plats och Tom på 38:e plats. Det blev svenskt i topp genom Alexander Dahlstedt.

Fredrik Tagesson gör landslagsdebut i Bad Münder i Tyskland i nationscupen. Fredrik gjorde en fin debut i landslaget och var näst bäst av de svenska spelarna. Sverige slutade femma i lagtävlingen.

Tom Karlsson-Forsberg är med i Sveriges lag i Portugal. Sverige slutade trea i lagtävlingen. Tom var bäst av svenskarna på EB men lite tyngre på filten.

 

Årets SM spelades på EB i Göteborg på Gullbergsbros banor. Sara Karlsson visade än en gång att hon håller hög klass trots lite spel. Första gången hon spelar i seniorklassen fortsätter hon sviten från juniortiden med en ny seger. Den som närmast utmanade var fjolårets vinnare Frida Elmdahl Växjö som slutade två slag bakom.

Det var två spelare till som kvalade in till finalvarven. Inger Eriksson slutade nia i oldtimers damer och Michael Karlsson tolva i oldtimers herrar.

 

Asarum stod som arrangör av årets USM som spelades på både filt och EB. Klubben hade en deltagare till start Jonathan Rydberg. Jonathan spelar i PC och gjorde sitt första USM och fick med sig två fina 4:e platser i debuten.

 

DM på EB spelades i Jönköping och två medaljer till klubben genom en dubbelseger i herrjuniorer genom Marcus Carlsson och Tom Karlsson-Forsberg. 

DM på filt spelades i Granhyddan och det blev tre medaljer för klubben. Jonathan Rydberg vinnare i PC, Toni Nilsson tvåa i herrseniorer och Inger Eriksson trea i oldgirls.

 

Årets seriespel startade i Askim på betong. Det blev en smakstart för Olofström med 12 poäng och serieledning. Vi vann fem matcher med 1 till 3 slag, bäst när det gäller. Den andra omgången spelades på Gullbergsbros EB banor. En ny fin omgång med 10 poäng och fortsatt serieledning 2 poäng före Jönköping och Askim.
Den sista omgången spelas på hemmaplan. Olofström vann sina matcher på lördagen samtidigt som största utmanaren Jönköping tappade en match. Olofström vann söndagens första match samtidigt som Jönköping förlorade på nytt och seriesegern var klar med två matcher kvar. Det blev sedan förlust i de två återstående matcherna. Olofström vann serien på 32 poäng före Jönköping på 30 poäng. Följande spelare har medverkat under året Marcus Carlsson, Tom Karlsson-Forsberg, Toni Nilsson, Fredrik Tagesson, Michael Karlsson, Nils-Erik Ekberg och Gert Svensson. 

 

Under denna säsong så har klubben anordnat EB tävlingar tillsammans med Asarum. Det har arrangerats seriespel och TOP-8 tävlingar. Det skulle senare under hösten 2013 visa sig vara den sista säsongen då klubben hade tillgång till EB banor i Bowlinghallen. En epok tog slut efter tio år och 71 tävlingar varav två var Svenska Cupen.

 

2014 För andra året spelades Svenska Cupen i Asarum med 24 lag till start. Olofström tog sig lätt vidare till finalspelet som grupptvåa. I finalspelet ställdes Olofström mot Kungälv 2 och vann med 2 slag 94-96. I kvartsfinal blev det stopp mot Skoghall i en jämn match 87-90. Uppsala vann finalen över Skoghall med 82-86. 

Fredrik Tagesson gjorde en stark insats i mästerskapsdebuten på EM i tyska Neutraubling. Det blev silver i lagtävlingen och en fin 15:e plats i slagtävlingen. Han var tredje bästa svensk och bidrog starkt till silvermedaljen i lagtävlingen. Tom Karlsson Forsberg var med som ledare

JVM spelas i år i Lahti Finland på EB och filt. Klubben var representerad av Marcus Carlsson. Det blir silver i lagtävlingen för Sverige. Marcus slutar på 40:e plats i slagtävlingen.

Årets SM spelades i Borås på filt och ingick i SM veckan. Fredrik Tagesson gjorde ett fint SM som slutade med en bronsmedalj. Före sig hade han bara Filiph Svensson Skoghall och Carl-Johan Ryner Uppsala. Fredrik serier 30-29-30-30-29-31 = 179. Det sista varvet kunde man följa på SVT Play .

Marcus Carlsson slutade på en sjunde plats i herrjuniorer, segern gick till Markus Nilsson Jönköping.

SM för oldtimers spelades i Tuve. Inger Eriksson tog sig till final och slutade på en 8:e plats i oldgirls. Det blev finalspel även för Nils-Erik Ekberg som slutade på 24:e plats i veteraner.

Årets USM i Uppsala på filt och EB. Från klubben deltog Jonathan Rydberg och Johan Rydberg. Det blev två femteplatser för bröderna på filten och Johan var femma även på EB.

Vi kan konstatera att vi inte räckte till i elitserien. Det blev sammanlagt 6 poäng på de tre omgångarna. En förklaring kan vara att de tre spelplatserna var nya bekantskaper för de flesta i laget. Det började på filt i Örebro med en seger mot Tantogården. Den andra omgången spelades på Tantogårdens betong, började med fem förluster men segrar mot Örebro och Sundsvall gav hopp inför sista omgången.
I den sista omgången på EB i Uppsala blev Olofström nollade. Det blev Sundsvall som tillsammans med Olofström flyttas ner. Uppsala tog sitt 10:e raka SM guld och förlorade bara en match. Följande spelare har medverkat under säsongen: Marcus Carlsson, Tom Karlsson Forsberg, Toni Nilsson, Michael Karlsson, Fredrik Tagesson, Fredrik Wallin och Nils-Erik Ekberg.

SM inomhus spelades i Eskilstuna på EB. Johan Rydberg var ende deltagare från klubben och han slutade på en 9:e plats i herrjuniorer. 

Årets SM i mixed spelades i Asarum. Det var nära medalj för Michael Karlsson tillsammans med Malin Björk Sölvesborg endast ett slag från bronsmedaljen i den öppna klassen.

Det är första säsongen vi sköter försäljningen från klubbstugan och det fungerar bra.
Detta var den första säsongen utan EB banor i Olofström. Det är hallen i Asarum som gäller i fortsättningen. Olofström fick 2 lag till A-final i årets seriespel. I A finalen stod Sjöviken som segrare före de båda Olofströms lagen i en jämn tävling. 

 

2015 Svenska Cupen spelades på Hårdtons EB banor i Vänersborg. Olofström kom tvåa i gruppen efter Tantogården och därmed klara för A-final. Olofström skrällde i kvartsfinalen när man slog ut Skoghall som var bäst i kvalspelet. Det blev sedan förlust i semifinalen mot Jönköping och i bronsmatchen mot Tantogården. Olofström slutade fyra men var för första gången med och slogs om medaljerna. Bäst i laget har varit Tom Karlsson Forsberg med 21.3 i snitt.

Utmärkelser från Svenska BGF: Hederstecken tilldelas Nils-Erik Ekberg och Lennart Håkansson, förbundsnål tilldelas Marie Nilsson och diplom tilldelas Fredrik Tagesson och Toni Nilsson.

 

Klubben bytte under året filt på en del banor till en kostnad av nästan 80 000 kr. Kyrkhults sparbanks utvecklingsstiftelse och Olofströms Kommun ställde upp med en tredjedel vardera, för vilket vi framför vårt tack.

 

Årets SM är förlagt till Sundsvall och ingick i SM veckan. Det var endast en startande från klubben Johan Rydberg i herrjuniorer som slutade på 6:e plats.

 

Årets USM i Växjö på filt och EB. Från klubben deltog Jonathan Rydberg och Johan Rydberg. Tävlingen blev en stor framgång för bröderna där Johan tog dubbla silver i PA och Jonathan dubbla brons i PB. Johan var inblandad i två ”sudden” om medaljerna. Efter att ha avslutat med banrekord 30 slag på filten tvingande han fram ”sudden” med Amir El Quachani om silvermedaljen som Johan avgjorde på bana 1 med en spik.

På EB:n blev det en kamp mellan Johan och Henrik Andersson, Johan ledde med ett fram till bana 17 fönstret som Henrik spikade medan Johan fick tre på banan. Nu ledde Henrik med ett slag men en tvåa på mittkullen gjorde att Johan kunde utjämna och ta det hela till “sudden”. Båda hade chansen att avgöra i ”sudden” men avgörandet dröjde till bana 7 rakbana utan hinder Henrik spikar men Johan missar. Guldet till Henrik efter mycken dramatik och Johan tar ett nytt silver.

Bröderna Rydberg deltog vid inomhus SM i Eskilstuna som spelades på filt. Jonathan Rydberg slutade på femte plats och Johan Rydberg platsen bakom i herrjuniorer.

 

Årets oldtimers SM spelades i Asarum och samlade 141 startande. Det var 5 spelare från klubben som kom till start. Det blev tre spelare som tog sig till finaldagen. Bäst placering för Inger Eriksson som slutade fyra i oldgirls. I herr veteraner blev det en 22 plats för Gert Svensson och Hans Håkansson slutade på 24 plats.

 

Årets seriespel fick en tung start och endast 3 poäng i Kungälv (EB) och en 7:e plats i tabellen. Ind. var Tom Karlsson Forsberg trea på den raka listan med 21,9 i snitt.
Den andra omgången på betongen i Askim och nu gör Olofström en riktigt bra laginsats. Det blir 8 poäng och man ligger nu på 5:e plats i tabellen. Toni Nilsson var bäst av alla med 27,7 i snitt.
Den sista omgången spelades i Perstorp. Olofström säkrade kontraktet på lördagen med tre vinster. Det blev till slut en 6:e plats i serien som vanns av Sjöviken efter mycken dramatik. Andreas Widén är fyra på den raka listan med 31,9 i snitt. 

 

2016 Asarum stod åter som värd för Svenska Cupen på EB den 5-6 januari. Olofström hade två lag till start. Båda lagen hamnade i samma grupp och tog sig vidare från kvalet som etta och fyra. Båda lagen tog sig vidare från första omgången efter segrar över Jönköping1 och Asarum 2. I kvartsfinal tog det slut för båda lagen.

 

Årets oldtimers SM i Skoghall lockade endast Inger Eriksson från klubben. Inger gjorde en strålande tävling och var hela tiden med i kampen om medaljerna. Det blev till slut en bronsmedalj för Inger med 311 slag. Segern till Annelie Lundell Linjen 305 före Bernice Thors Gullbergsbro 308.

 

Det var fem spelare från klubben som ställde upp vid SM i Norrköping. Det blev tre finalplatser. Jonathan Rydberg lyckades bäst med en 6:e plats i herrjuniorer. Andreas Widén på plats 13 och Magnus Karlsson slutade på 17:e plats.

 

Ungdoms SM spelades i år i Umeå, klubben skickade Jonathan Rydberg som spelare och Fredrik Tagesson som ledare. Det blev ett fantastisk USM för Jonathan med guld på filten efter bl.a. banrekord sista varvet och silver på EB:n. På filten hade han 31,3 i snitt och på EB 23,2. Han blev också total bäst på USM.

 

Den första omgången av div. 1 Södra spelades på hemmabanorna i Olofström. Det blev en härlig start på serien för Olofström med 12 poäng av 14 möjliga. Den enda plumpen kom i sista matchen mot “spöket” Gullbergsbro, där vi gjorde vårt sämsta resultat. Det var en stark laginsats av hela laget.
Den andra omgången spelades på betongen i Askim. Laget gjorde en bra omgång och tog 8 poäng men föll snöpligt i “seriefinalen” mot Kungälv med ett slag. Kungälv leder nu serien på 24 poäng före Olofström med 20 p

Den sista omgången på EB i Kungälv Det visade sig snabbt att Kungälv var i en klass för sig på hemmabanorna och vann serien klart. För Olofström blev det 6 poäng i denna omgång och en slutlig tredje plats.

 

Inger Eriksson blev nummer 10 som fick göra debut i landslaget. Inger blev uttagen i det Oldtimers landslag som spelade EM i Lathis. I lagtävling blev det silver för Sverige endast ett slag från guldet. Ind. gjorde Inger en bra debut med en 10:e plats. 

Tom Karlsson Forsberg fick dra på sig landslagströjan igen när han ingick i Sveriges U23 lag i Portugal som vann över Tyskland i finalen. Tom var också med som coach vid oldtimers EM i Finland och senior EM i Portugal.

 

Årets DM spelades i Olofström med 52 deltagare. Det blev många medaljer till klubben. I seniorer lade klubben beslag på alla pallplatserna, Magnus Karlsson vann före Christoffer Tagesson och Marcus Carlsson. Övriga medaljörer Jonathan Rydberg guld (PA), Johan Rydberg silver (HJ), Inger Eriksson silver (OG) och Gert Svensson brons (VH).

 

Den 3 september anordnade Sparbanken i Karlshamn tillsammans med Olofströms kommun en föreningsdag. Där de deltagande föreningarna kunde presentera sin verksamhet. Klubben var tillsammans med en del andra föreningar hänvisad till flygfältet. Föreningsdagen lockade inte någon större publik, var nog för utspritt,

 

Den 8-9 oktober hade klubben besök av Svenska BGF:s utbildningskonsult Jan-Åke Persson. Den första dagen handlade om hur man blir bättre som spelare. Den andra dagen handlade om föreningsutveckling. Båda dagarna var mycket uppskattade av de 11 medlemmar som deltog.

 

Årets inomhus SM spelades i Asarum 2-4 december. Det blev tre bronsmedaljer för klubben. I slag tävlingen bjöd bröderna Rydberg på dramatik då de båda slutade på 175 slag och fick spela ”sudden” om bronsmedaljen i herrjuniorer. Det blev Jonathan som avgjorde på bana tre mot Johan. Segern till Elias Zachariassen Tantogården före Rasmus Bergqvist VK-78. I oldtimers damer slutade Pia Karlsson femma och Inger

Eriksson placeringen efter. Ibland seniorerna tog sig Tom Karlsson Forsberg till finalvarven och slutade åtta och i oldtimers herrar Michael Karlsson på 14:e plats. I matchspelet blev det två bronsmedaljer. Pia Karlsson slutade trea i damer efter att ha slagit Annelie Lundell Linjen i bronsmatchen. Jonathan Rydberg tog hem bronsmedaljen i herrar efter seger över Mats Nilsson Växjö.

 

 2017 Tom Karlsson Forsberg har haft en anställning via SISU från den 1/7 till 31/12 som betalats av SISU. Det har inneburit ökat underhåll av banor och anläggning samt haft öppet från kl. 13.00.

Klubben har under året undersökt möjligheten att bygga en EB anläggning i anslutning till nuvarande banor. Vi kunde inte lösa det ekonomiskt utan har avslutat projektet.

 

Svenska Cupen spelas i år i Eskilstuna. Olofström kvalade in till finalspelet som fyra i sin grupp. I finalspelet tog slut i första matchen mot Skoghall, klar förlust 101- 85. Johan Rydberg klart bäst i laget med 22,0 i snitt.

 

Johan Rydberg blev klubbens 11 spelare att representera Sverige. Det var vid Nations Cupen i Askim som är en för tävling för Junior EM. Johan gjorde en härlig debut och var trea på den raka listan. Tyvärr så stördes tävlingen av regn så finalen mellan Sverige och Tyskland fick avbrytas efter en serie på EB:n. Tyskland ledde då och förklarades som segrare.

Det var fem spelare från klubben som ställde upp vid SM i Borås. Det blev tre finalplatser, Jonathan Rydberg lyckades bäst med en 6:e plats i herrjuniorer. I herrseniorer blev det fina placeringar på Andreas Widén plats 9 och Tom Karlsson Forsberg slutade på 12:e plats.

Årets Oldtimers SM spelades på Göteborgs banor. Inger Eriksson var närmast medalj med sin fjärde plats. Michael Karlsson slutade 14:e och Stefan Eriksson 17:e i oldboys.

 

I div. 1 nådde vi inte till målsättningen topp 3, utan de blev en 6:e plats. Det var dock ingen fara för nedflyttning. Det började i Malmö (F) med 6 poäng och en femte plats i serien.
Den andra omgången i Askim (B) och på nytt tre vinster och femte plats även efter denna omgång. Den sista omgången i Sjöviken tog laget 8 poäng men tappade en placering till sjätte. Sjöviken till elitserien och Linjen och Kungälv 2 flyttas ner.

 

Ungdoms SM spelades i år i Malmö, klubben representerades av Jonathan Rydberg som spelare och Tom Karlsson Forsberg som ledare. Det blev på nytt ett strålande USM för Jonathan med guld på EB och brons på filten.

 

Vid Oldtimers EM i Cheb i Tjeckien är det bara damlaget som lyckats ta medalj. Inger Eriksson fick på nytt representera Sverige och det blev individuellt en 30:e plats.

Tom Karlsson Forsberg fick på nytt representera Sverige, denna gång vid U23 i Asarum. Tom hade tävlingens näst bästa resultat. Sveriges båda lag möttes i finalen som lag 1 vann. 

Tom fick också på nytt förtroende att vara coach vid VM för seniorer i Kroatien.

 

Årets DM spelades i Skåne på Granhyddans banor. Klubben får två distriktsmästare genom Johan Rydberg i herrjuniorer och Pia Karlsson i oldgirls. Övriga medaljer silver Toni Nilsson (HS) och brons Tom Karlsson Forsberg (HS), silver Jonathan Rydberg (PA) och brons Inger
Eriksson (OG) .

Liksom förra året spelas årets SM i Asarum 2-3 december. Det blev två bronsmedaljer för klubben genom Johan Rydberg (HJ) och Fredrik Wallin (OB). Final även för Jonathan Rydberg 7:a (HJ), Tom Karlsson Forsberg 8:a (HS) och Michael Karlsson 13:e (OB).

 

2018 Svenska Cupen avgjordes i år i Asarum med 17 lag till start. Olofströms båda lag tog sig till finalspelet genom att bli tvåa resp. trea i sina grupper. Båda lagen vann sin 8-dels final. Olofström 1 slog Gullbergsbro 1 87- 98. Olofström 2 mot Sjöviken 2 slutade 95-95, men Olofström vidare efter ”sudden” avgjordes på bana 1. Båda lagen föll i kvartsfinal Olofström 1 mot slutsegraren Tantogården 1 88-83 och Olofström 2 mot Uppsala med 98-85.

 

Nordiska mästerskapen spelades i Asarum i påskhelgen. Det blev en stor framgång för Johan Rydberg som vann herrjuniorer efter strålande spel. Han var tvåa på den raka listan med 20,8 i snitt. Fredrik Wallin debuterade i landslaget och slutade på 6:e plats i oldtimers tre slag från medalj.
Det blev lagguld för både Johan och Fredrik i resp. klasser. Tom Karlsson Forsberg var med som coach.

Resultat NM

 

Olofström vann finalen av EB serien i Asarum, på samma poäng som Asarum men bättre slagantal. 
Årets seriespel i div. 1 Södra bjöd på dramatik i den sista omgången. Serien avslutades på Jönköpings betongbanor.
Tre lag hade chans att gå upp i elitserien inför sista omgången. Olofström skulle vid seger över Malmö nå elitserien ifall Gullbergsbro tappade poäng mot Haga. Olofström förlorade mot Malmö och nu blev det en direkt avgörande match mellan Haga och Gullbergsbro. Haga besegrade
Gullbergsbro och tog elitserieplatsen. Alla tre lagen hamnade på 30 poäng men Haga hade bäst slagantal före Gullbergsbro och Olofström. Klubben kan se tillbaka på en bra säsong.
Årets SM spelades på Linjens banor i Landskrona. SM blev en stor framgång för Jonathan Rydberg som blev tvåa i herrjuniorer två slag efter segraren Rasmus Bergqvist Skoghall.

Junior VM spelas i Cheb i Tjeckien med framgångar för klubben. Johan Rydberg ingår i Sveriges lag som slutade tvåa i lagtävlingen. Ind. tog sig Johan Rydberg till finalspelet och slutade på en fin 13:e plats med 308 slag.
I matchspelet vann Johan de två första matcherna men föll i kvartsfinalen mot blivande mästaren Alexander Njord Sverige.

EM OT
Fredrik Wallin vann EM guld

Det blev guld för Sverige i lagtävlingen i Oldtimers EM i Portel i Portugal. Klubben var representerad av Fredrik Wallin som spelare och två coacher Marcus Carlsson och Tom Karlsson Forsberg.

Oldtimers EM slutfördes under dagen. Det blev en fantastisk dag för Fredrik Wallin som tog hem segern efter en hård kamp. Inför finaldagen var Fredrik ett slag efter Stefan Viberg och Roman Kobisch Tyskland. Efter första dubbelvarvet var Fredrik i ledningen med ett slag före Roman och två före Stefan. Inför sista varvet var Fredrik nere på tredje plats. Roman leder på 303 ett före Stefan och tre före Fredrik. Fredrik visade att han var bäst på filt denna tävling och avslutade med 32 medan de andra fick röda varv. Fredrik vinner på 338 slag, vilket är 2 slag före Stefan Viberg som vann “sudden” mot Josef Vozar Tjeckien. Grattis Fredrik!

Resultat

Fredriks serier: 36 25 31 22 30 24 32 26 32 23 32 25 = 338

Filten: 193 (32,2)  EB: 145 (24,2)

Fredrik var bäst av alla på filten.

 

Linda Lundberg var i ledningen i damklassen men slutade två efter tyskan Alice Kobisch 353 mot 355.


Det gick inte för Fredrik att ladda om efter urladdningen med EM guldet dagen innan. Det blev en klar förlust i första matchen mot Curd Jurgens Österrike. Mikael Karlsson var den svensk bland herrarna som kom längst och slutade fyra. 

Linda Lundberg tog revanch på tyskan Alice Kobisch (som vann slagtävlingen före Linda) och vann guldet efter 7-3 i matchen. 

 Resultat

 

Årets SM inomhus spelades i år i Munktell Arenan. Det spelades i år som kombi F + EB. Tävlingen blev en fin framgång för klubben, seger i OTH genom Peter Eriksson och silver i HJ genom Jonathan Rydberg och med Johan Rydberg som fyra. 

 

 

2019 Året inleds som vanligt med Svenska Cupen i trettonhelgen som i år avgörs i MunktellArena i Eskilstuna. Olofström spelar stabilt och tar sig vidare som tvåa i grupp A efter Tantogården 1. Båda lagen har 343 slag (21,4), vilket är det näst bästa bara Uppsala 1 har bättre med 333 slag. I kvalet var Johan Rydberg näst bäst på den raka listan med 81 (20,3). Olofström ställdes i åttondelen mot Tantogården 2, tyvärr förlust med 97-90. Tyresö 1 vann finalen mot Tantogården 1 med 85 – 86. 

 

 

Fredrik Wallin har blev utsedd till ”Årets Bangolfare i Sydsvenska Bangolfförbundet 2018″.  Motiveringen är dina spelmässiga prestationer 2018 med EM Guld i spetsen.

 

 

Årets seriepremiär var också premiär för MOS underlag i seriespelet. Det märktes att de båda klubbarna som har MOS också dominerade. Full pott för Gullbergsbro och Askim vann alla övriga matcher. Olofström hade tredje bästa slagresultat men tyvärr poängutdelningen inte därefter utan stannade på 6 poäng. Det är klar fördel Gullbergsbro i jakten på seriesegern. Olofström ligger femma på 6 poäng Den andra omgången av div. 1 Södra spelades på Malmös EB banor. Det blev 10 poäng för Olofström och avancemang till andra platsen men tyvärr hela 10 poäng upp till serieledande Gullbergsbro. Olofström tvåa på 16 poäng samma som Malmö och Nässjö men med bättre slagantal.

Div. 1 Södra avslutades på Nässjös filtbanor. Då det var dåliga väderutsikter för söndagen så spelades en omgång på fredagen och resten på lördagen. Gullbergsbro var i ledning med 10 poäng och kunde hålla undan och vinna. Olofström behöll sin andra plats och slutade på 26 poäng samma som Nässjö men bättre slagantal.

 

 

Det var två spelare från klubben som ställde upp i årets SM som spelades under SM veckan i Malmö. Det var på Malmös EB banor som SM avgjordes. Det lyckades bäst för Jonathan Rydberg som slutade femma i herrjuniorer endast 2 slag från bronsmedalj. Fredrik Tagesson missade kvalet efter sex serier.

Matchspel Jonathan Rydberg slog ut Jon Björklund Tantogården med 3-2. I nästa omgång var det möte med Lars Kvael Skoghall (3:a i slagspelet). Jonte kom efter med 2-0 men kunde på den andra halvan vända och vinna med 3-2. I kvartsfinal var det dags för ett juniormöte Jonathan Arab Ekman Jönköping. Jonte spelade stabilt och vinner med 4-0. I semifinalen väntar svårast tänkbara motstånd genom Carl-Johan Ryner Uppsala. Carl-Johan tog ledningen tre gånger med banan efter kvitterade Jonte varje gång. Efter 18 banor stod det 3-3 och “sudden” fick spelas. Där avgjorde Carl-Johan på bana 2 dubbelkullen. Jonte får i bronsmatchen möta Erik Nilsson Linjen och det blir förlust med 3-2

 

Johan och Jonathan Rydberg har tilldelats Rotary Idrottsstipendium. Motivering: Johan Rydberg för stora framgångar inom bangolf med bl.a. NM guld och 3 SM medaljer. Jonathan Rydberg för stora framgångar inom bangolf med bl.a. 10 SM medaljer.

 

 

Oldtimers SM i Olofström

 

 

Junior EM spelas i år inomhus på EB i Liepaja Lettland den 7-10/8. Klubben är representerad av bröderna Rydberg. Jonathan gör sin debut i landslaget medan Johan varit med tidigare. Det är ytterligare en representant från klubben Tom Karlsson Forsberg som är förbundskapten för juniorerna

Det blev silver för Sverige i lagtävlingen som spelas över 8 serier. Tyskland stod i en klass för sig och vann på 1020 slag före Sverige på 1080 slag som i sin tur var 17 slag före Ryssland på 1097 slag..
Lagtävlingens 8 serier räknas in i den ind. tävlingen efter 9 serier går de 15 bästa vidare till ett finalvarv. Johan Rydberg och Jonathan “Jonte” Rydberg började bra båda första dagen och båda var ibland de 15 bästa. Jonte bäst med 86 mot Johans 88. 

Det var bara några få slag upp till medalj. Johan fick en tyngre andra dag och föll tillbaka till plats 33 efter nio serier. Jonte inledde andra dagen med 19 och fick ihop 86 slag även andra dagen och ligger nia inför de två sista serierna. Jonte avslutar med 21-19 och totalt
212 slag (21,2) och en fin 7:e plats i sin debut. Han blir näst bäste svensk i klassen. Segern till Silvio Krauss Tyskland 204 före Daniel Brtevnik Tjeckien 207. Jennifer Göransson blir historisk med 4 guld i samma mästerskap.